Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας

΄Την άμεση στελέχωση με δύο θεραπευτές του κέντρου απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί στην Πρέβεζα, κρίνει αναγκαία ο διευθυντής της μονάδας γιατρός κ. Μιχάλης Σπυρέλης, προκειμένου να καλυφθούν οι δύο θέσεις των συμβασιούχων νοσηλευτών που έληξε η σύμβαση τους.Μέσα  στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης των  δύο νοσηλευτών,  έπειτα από σχετική προκήρυξη που έχει γίνει, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο παρά τις διαβεβαιώσεις για τους θεραπευτές και τη διοικητική υπάλληλο.
Τόνισε ακόμη  ότι οι εργαζόμενοι δίνουν στην κυριολεξία «μάχη» να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες υποχρεώσεις  και έφερε ως παράδειγμα ότι οι δύο νοσηλευτές που εργάζονται στη μονάδα θα πρέπει να εξυπηρετούν από 60 με 70 άτομα.Η  έλλειψη προσωπικού καθιστά τη λειτουργία της μονάδας δύσκολη  με τραγικές και απρόβλεπτες συνέπειες για τους θεραπευόμενους.
Ακόμη αναφέρθηκε στην πολύτιμη λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά των ναρκωτικών, όπως αποδεικνύεται από τα 170 περίπου άτομα που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα της μονάδας.
Τέλος ο κ. Σπυρέλης σημείωσε ότι θα πρέπει να  στελεχωθεί  άμεσα η τοπική μονάδα με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην τοπική κοινωνία.