Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Από... κόσκινο όλα τα επιδόματα πρόνοιας!

Πιο αυστηρά τα κριτήρια για ΑμεΑ
Ανησυχούν όσοι στην Ήπειρο λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, γιατί πληροφορούνται ότι τους επόμενους μήνες θα περικοπούν πάσης φύσεως υποστηρικτικές κοινωνικές παροχές σε ποσοστό έως και 50%!
Τι σημαίνει για την Ήπειρο αυτό;  Ότι οι  επιδοτούμενοι από την Πρόνοια αυτόματα θα «συρρικνωθούν» στους μισούς και έπεται συνέχεια... Οι οδηγίες των αρμόδιων οργάνων προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα αυστηρές.
Λεπτομερής επανέλεγχος, αλλαγή των Επιτροπών Υγείας και ενίσχυσή τους με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου ο χαρακτηρισμός του αναπήρου να μη γίνεται βάση δικαιολογητικών, αλλά βάση πλέον προσωπικής εξέτασης. Όμως,  δεν μπορούν όλοι να μπουν στο «ίδιο τσουβάλι». Υπάρχουν πραγματικά συνάνθρωποί μας που το επίδομά τους ισοδυναμεί με διασφάλιση της ίδιας της επιβίωσής τους.
Γι' αυτούς, η Πολιτεία θα πρέπει να είναι ίσως κάτι παραπάνω από παρούσα, υποστηρίζοντάς τους  ποικιλοτρόπως.
Είναι η ευκαιρία να γίνει ξεκαθάρισμα στις λίστες των «απόρων», στις οποίες σήμερα τουλάχιστον επικρατεί κυριολεκτικά χάος και υπάρχει έλλειψη επαρκούς ελέγχου.
Η Ελληνική Πολιτεία ακολουθεί μια κοινωνική πολιτική μέσω των επιδομάτων, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «χαλαρή» σε πολλά σημεία της. 
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ