Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ!

Ήταν για το Σαββατοκύριακο
Παράνομη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή, η Πανελλήνια Ομοποσπονδία Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος.
Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την πολιτική της Κυβέρνησης, που «ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων». Τονίζει, μάλιστα, ότι οι κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει δεν θα ανασταλούν και καλεί τους εργαζομένους να τις ενισχύσουν με περιφρούρηση των χώρων!
Σύμφωνα με τον Νόμο, όλοι οι συνδυασμοί των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα.
Γι' αυτό το λόγο, οι δήμοι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί αυτό το σαββατοκύριακο, ώστε εάν χρειαστεί κάποιο έγγραφο σε υποψήφιο, να μπορεί αυτός να το παραλάβει από την δημοτική αρχή.

ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
Στο μεταξύ, και η απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για αύριο κρίθηκε «παράνομη και καταχρηστική» από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Έτσι, θα υπάρχουν τελικά πτήσεις από και προς τα Γιάννινα.
Οι ελεγκτές θέλουν να διαφοροποιηθεί η εναέρια κυκλοφορία από τα όρια του δημόσιου τομέα και για αυτό έχουν κάνει αρκετές κρούσεις στο Υπουργείο Υποδομών, αλλά αυτό τηρεί στάση αναμονής, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. 
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ